Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het westelijk deel van de werf in Otrobanda draagt nu de naam Norman M. Chumaceiro Kade.

kade

Gisterochtend heeft minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath (PAR) het naambord onthuld tijdens een officiële bijeenkomst.
Dat deed Rhuggenaath samen met de dochter van Chumaceiro, Ilse Palm-Chumaceiro, en in het bijzijn van de directeur van Curaçao Ports Authority (CPA) Humberto de Castro. CPA kreeg een jaar geleden het verzoek van de Fundashon Norman Chumaceiro om een kade naar de bekende Curaçaose zakenman te vernoemen. Het deel van de kade ten westen van de brug aan de kant van Otrobanda had nog geen naam en stond bekend als West Werf II.
Norman Mendez Chumaceiro werd in 1911 geboren en overleed in 1990. Hij was directeur van S.E.L. Maduro & Sons en werd als onderhandelaar ingeschakeld bij conflicten in de haven. De zakenman was ook tenniskampioen van Curaçao en voorzitter van verschillende sportbonden. In 1972 werd hij onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).