Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Financieel directeur Henri Gerrits gaat weg bij het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos). Zijn contract loopt op 1 februari 2017 af, maar Gerrits vertrekt waarschijnlijk al eerder omdat hij nog vakantiedagen kan opnemen.

gerrits
Gerrits maakt inmiddels geen deel meer uit van het dagelijks bestuur van het Sehos en werkt een vervanger in. De tijdelijke kracht is in dienst genomen door medisch directeur Franke Scheper en algemeen directeur Frank Poen in afwachting van de aanstelling van een nieuwe financieel directeur.
De benoeming van de opvolger van Gerrits valt onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Toezicht van het Sehos. De wervings- en selectieprocedure kan lang duren en daarom hebben de twee directieleden besloten om tijdelijk een lokale persoon aan te trekken, aldus woordvoerder Raiza Kibbelaar. Zij kon gisteren niet zeggen om wie het gaat.
Kibbelaar benadrukt dat Gerrits, die in 2012 als financieel directeur begon bij het Sehos, ‘in goed overleg’ zijn contract heeft opgezegd. De dagelijkse leiding van het ziekenhuis is, totdat de Raad van Toezicht een geschikte kandidaat heeft gevonden, in handen van Scheper en Poen. Zij vormen voorlopig samen de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.