Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De nieuwe partij Kòrsou Di Nos Tur (Curaçao van ons allemaal, red.) van zakenman Amparo dos Santos heeft bij de voorverkiezingen de meeste steun gekregen met 2.178 stemmen. amparo Volgens de flamboyante zakenman zelf komt dit omdat hij geen traditionele politicus is.
Dos Santos ontkent geruchten dat mensen die gingen stemmen bij het stembureau in Santa Maria op zondag, geld is aangeboden om een stem voor zijn partij uit te brengen. ,,Ik ben bij het stembureau geweest en heb alleen maar gezellig gekletst met de mensen daar. Op de dag dat ik stemmen moet gaan kopen, blijven er geen stemmen meer over voor de andere partijen, dan koop ik ze allemaal”, zo zei hij tegen deze krant.
In reactie op de aantijgingen stelde Dos Santos zelf wel te hebben vernomen dat stemmers op Bándabou vijftig gulden is geboden om steun uit te brengen voor de nieuwe partij van oud-premier Ivar Asjes, Pro Kòrsou. Ook ‘duwden sympathisanten van die partij gehandicapten een busje in om voor Asjes te gaan stemmen’, aldus de zakenman.
Volgens Dos Santos heeft zijn partij geen traditionele politieke campagne gevoerd en gaat hij dat ook niet veranderen. Zijn aanpak is om bij de mensen thuis langs te gaan, daar een hapje te eten en te kijken wat hij voor hen kan betekenen. ,,Ze laten me zien als er iets gerepareerd moet worden en dan kijk ik of ik wat voor ze kan doen.”
Hij zegt de campagne geheel uit eigen zak te betalen en geen geld van anderen aan te nemen, om zo van niemand afhankelijk te zijn. Ook van zijn broer, loterijbaas Robbie dos Santos van Robbie’s Lottery, neemt hij geen geld aan. ,,Ik zou het kunnen doen en ik weet dat hij er niks voor terugvraagt, maar ik heb het niet nodig, dus doe ik het niet”, aldus Dos Santos.
Op de vraag of hij met alle partijen kan samenwerken na een voor hem gunstig verkiezingsresultaat, sluit hij alleen Pueblo Soberano (PS) uit. De geleden schade tussen hem en die partij is niet meer te herstellen. Wat betreft de andere partijen, zegt hij eerst met een leugendetector bij hen te willen langsgaan. ,,Als die begint te piepen, beginnen we er niet aan.”
Dos Santos weet nog niet of hij zelf in de Staten gaat zitten, of iemand anders namens hem stuurt, omdat hij naar eigen zeggen ‘geen traditionele politicus’ is. Wel zegt hij dat het nu de enige keer is dat hij aan de verkiezingen meedoet. Mocht hij geen zetels behalen, dan stopt hij ermee. Indien hij wel in de Staten terechtkomt, dan verwacht hij niet langer dan acht jaar in de politiek te blijven.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).