Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij de Curaçaose voetbalbond FFK is gisteren het Fifa-project voor een jeugdcompetitie in de categorie U17 van start gegaan met een cursus voor de coaches en trainers in die categorie.

ffkfifa2

Meer dan 30 jeugdcoaches zijn gestart met de Fifa-cursus die hen moet voorbereiden op hun taak in het project.
Het Fifa-project is bedoeld om sterke jeugdcompetities op te zetten zodat de ontwikkeling van jeugdspelers optimaal kan plaatsvinden. Zo zullen ook de scheidsrechters die de wedstrijden gaan fluiten een speciale cursus aangeboden krijgen en ontvangen deelnemende teams een set trainingsuniformen en trainingsmateriaal. De competitie volgens dit Fifa-format zal in oktober van start gaan.
Fifa-instructeur Lenny Lake is naar Curaçao gekomen om de cursus voor de jeugdtrainers te verzorgen. In zijn introductie stelde Lake dat het bijzonder is dat de FFK is geselecteerd voor dit project. ,,Binnen de regio (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, red.) zijn jullie een van de drie landen die voor dit project in aanmerking zijn gekomen. Dit is een pilot en het is belangrijk dat deze pilot slaagt voor het vervolg van het project. Dit is dus geen gewoon project en geen gewone cursus. Jullie mogen niet falen. Jullie vormen een model, een benchmark.”
De Fifa-cursus duurt vijf dagen en de coaches zullen zowel theoretisch als praktisch aan de slag gaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.