Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - 24 Stagebegeleiders werkzaam in de zorg hebben onlangs hun leermeesteropleiding van Stichting Federatie Zorginstellingen afgerond.

 

leermeesters

Hierdoor kunnen grote aantallen stagiairs die jaarlijks door de lokale opleidingsinstituten worden aangeboden op een goede manier worden begeleid. ,,Een goede stagebegeleiding is belangrijk omdat deze stagiairs onze toekomstige werknemers in onze zorginstellingen worden en zij op deze manier leren dat werken in de zorg een professionele houding vraagt”, aldus Stichting Federatie Zorginstellingen. Voorheen werd de leermeesteropleiding verzorgd door het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (KBB). Bij het noodgedwongen sluiten van de deuren door KBB per 1 oktober 2015 werd aangekondigd dat de taken van het KBB zouden worden ingebed en verduurzaamd in het Actieprogramma Jeugdontwikkeling Curaçao. Omdat tot op heden nog geen leermeesteropleiding wordt aangeboden door het Actieprogramma Jeugdontwikkeling Curaçao, heeft de Stichting Federatie Zorginstellingen besloten de leermeesteropleiding in eigen beheer uit te voeren. Hierbij is met toestemming van het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport en het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn gebruikgemaakt van het lesmateriaal van KBB. ,,Met 24 kersverse leermeesters als resultaat.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).