Al het nieuws

Van onze redactie
Nijmegen/Willemstad - Inmiddels is hij uitgegroeid tot het boegbeeld van Curaçao tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. victoriastaandEn dit jaar viert hij tijdens de 100e editie van de Vierdaagse ook nog eens zijn eigen tweede lustrum. Met zijn blauwe T-shirt waar met witte letters ‘Curaçao’ op geschreven staat in combinatie met de Curaçaose vlag en zijn blauwe petje, is Rensley Victoria niet te missen in de lange stoet lopers.
Een snelle rekensom leert dat Victoria al 1.800 kilometer aflegde in het oosten van Nederland. Vandaag begint hij aan de 200 kilometer die daar deze week bovenop komt.
Naast dat hij het zelf enorm leuk vindt om mee te lopen met de Vierdaagse, heeft Victoria al jarenlang nog een agenda tijdens het lopen. ,,Ik vertel iedereen over het eiland. Ik krijg veel vragen uit het publiek over Curaçao en die beantwoord ik altijd met veel enthousiasme. Toerisme is voor ons belangrijk, dus ik vertel iedereen wat ons eiland te bieden heeft. Daarnaast loop ik met de Curaçaose vlag al voor de tiende keer door dertien verschillende gemeentes.”
Voor het eerst is Victoria dit jaar ook uitgenodigd om aan plechtigheden mee te doen. Zo liep hij afgelopen zondag met de vlaggenparade mee waarbij 65 verschillende nationaliteiten in een mars door Nijmegen liepen, als eerbetoon aan de 100e editie van het evenement. Verder zegt hij nog meer belangrijke ontmoetingen op de planning te hebben deze week.
Een langgekoesterde wens van de geboren en getogen Curaçaoënaar is om een soortgelijke Vierdaagse op zijn eigen eiland te organiseren. Daar is hij al jaren mee bezig en hij hoopt daar nu echt werk van te maken. ,,We gaan deze week aan alle officiële activiteiten deelnemen met het oog op de toekomst. Hopelijk kunnen we door samen te werken met de organisatie uit Nederland een variant van de Vierdaagse op Curaçao organiseren”, zegt hij.
Ieder jaar loopt Victoria ook mee voor een goed doel. Dit jaar vraagt hij aandacht voor de psychiatrische zorg en specifiek voor de stichting ‘There is no health without mental health’.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).