Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De kustwacht heeft zaterdag vijf pakketten met 128 kilo cocaïne uit de zee gevist in de buurt van Sint Maarten. Dat gebeurde nadat vrijdagnacht al twee opvarenden van een verdacht bootje en een drenkeling aan de politie van Sint Maarten werden overgedragen.

kustwqcht

Onderzocht wordt of de twee zaken met elkaar te maken hebben.
De vijf pakketten met cocaïne werden opgemerkt door de uitkijk van de Zr.Ms. Groningen. Het stationsschip voert op dit moment kustwachttaken uit in het Caribisch gebied, zo laat de kustwacht weten. Terwijl de bemanning van de onderscheppingsboot Frisc van de Zr.Ms. Groningen de eerste pakketten uit het water viste, pikte de boordhelikopter er ook nog twee op. De pakketten met in totaal 128 kilo cocaïne zijn overgedragen aan de kustwachtautoriteiten op Sint Maarten.
De vijf pakketten werden in de buurt gevonden van de plek waar de dag ervoor een klein vaartuig werd aangehouden. Het bootje voer zonder verlichting en met hoge snelheid richting Sint Maarten. Even na middernacht wist de onderscheppingsboot het vaartuig te achterhalen en langszij te komen. Drie leden van het kustwachtboardingteam gingen aan boord van de boot met twee opvarenden. Vlakbij de boot werd een volledig naakte man in het water aangetroffen. Zijn verklaring dat hij met vier vrienden was gaan vissen en dat hun boot was gezonken, leek in strijd met de fysieke conditie van de drenkeling, aldus de kustwacht. De Zr.Ms. Groningen heeft nog gezocht naar meerdere drenkelingen, maar zonder resultaat. De bemanning van de Frisc heeft de drie mannen overgedragen aan de politie van Sint Maarten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).