Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - Tennisster Sarinah Maduro is bij de meisjes 14 jaar en jonger (U14) tweede geworden in het dubbelspel van het Junkanoo Bowl Tennis in Barbados. Ze claimde deze titel samen met Alesha Alleyne.

maduratennis

Saillant detail is dat de Curaçaose in het enkelspel juist door Alleyne werd uitgeschakeld.
In het enkelspel moest Maduro het in de eerste ronde opnemen tegen haar teamgenote. De twee gaven elkaar weinig ruimte. In beide sets moest een tiebreak de beslissing brengen. Maduro verloor de eerste tiebreak met 7-3, waardoor haar tegenstandster deze set met 7-6 claimde. In de tweede set ging de wedstrijd weer gelijk op tot 6-6, waardoor er weer een tiebreak gespeeld moest worden en die de Curaçaose met 7-5 verloor.
In het dubbelspel werden Maduro en teamgenote Alleyne aan elkaar gekoppeld. Ze plaatsten zich voor de finale en moesten het opnemen tegen Hannah Chambers uit Barbados en Emma Weech uit Bahama’s. Na de eerste set met 1-6 te hebben verloren, kwamen Maduro en Alleyne sterk terug in de tweede set om met dezelfde cijfers van 6-1 te winnen. Hierdoor forceerden ze een super tiebreak die met 10-7 gewonnen werd door Chambers en Weech die dubbelkampioenen werden.
De International Tennis Federation (ITF) selecteerde Maduro onlangs voor het ITF Caribbean Travel Team. Verder maken Alesha Alleyne en de jongens John Chin en Aiden Bousquet deel uit van deze ploeg, die al drie weken reist door het Caribisch gebied.
Maduro heeft samen met leeftijdsgenoten uit onder meer Jamaica, Barbados en St. Lucia gespeeld op Aruba, Barbados en op dit moment doen ze mee aan het prestigieuze toernooi om de Copa Merengue in de Dominicaanse Republiek.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.