Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Edward Suares versterkt sinds 1 juli het managementteam van de Curaçao Tourist Board (CTB) als Senior Advisor Strategy Development and Planning.

ctbsuares

Dat is gebeurd op dringend verzoek van de Raad van Toezicht van de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) ‘gezien de laatste ontwikkelingen wat betreft het aantal toeristen dat ons land bezocht’, aldus CTB in een persbericht. Deze krant meldde eerder al dat in mei het aantal verblijftoeristen, na maanden van positieve cijfers, met 8 procent terugliep. Het aantal overnachtingen daalde tot eind juni met 7 procent.
Voor een duurzame economische groei van het toerisme is een snelle uitvoering van het Masterplan Toerisme 2015-2020 belangrijk, legt CTB uit. Daarom moest het managementteam worden uitgebreid. Suares, die acht jaar werkte als regionaal directeur bij CTB Europa, is verantwoordelijk voor de marketing, airlift en communicatie van het toeristenbureau. Plaatsvervangend directeur Hugo Clarinda heeft als taak fondsen aan te trekken in verband met de implementatie van het masterplan. Clarinda is ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het toeristisch product. De twee krijgen ondersteuning van de afdelingen strategie en planning, human resources en financiën.
Het Masterplan Toerisme werd in oktober vorig jaar goedgekeurd door de Raad van Ministers van Curaçao. De uitvoering is begroot op ongeveer 40 miljoen gulden. Het vijfjarenplan werd opgesteld door Robertico Croes en zijn team van de University of Central Florida en heeft als uitgangspunt dat Curaçao de meest populaire bestemming in het Caribisch gebied moet worden. Croes benoemde zes strategieën: een nieuwe focus op de behoefte van de toerist, het optimaliseren van het aantal stoelen in vliegtuigen en kamers in hotels, het investeren in opleiding en training van werknemers in het toerisme, het ontwikkelen van duurzame financiële bronnen, het renoveren van de binnenstad en het plannen van de ontwikkeling van het gebied bij Oostpunt. Het eiland zou zich behalve op een sterke markt als Nederland meer moeten richten op de hotelsector en de Verenigde Staten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.