Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vier nieuwe douanehonden hebben hun opleiding afgerond en hebben samen met hun respectievelijke begeleiders hun proef met goed gevolg afgelegd.

douanehonden

Douanedirecteur Jules Ilario reikte afgelopen woensdag de certificaten uit aan Ferdinand Rosina, Ramsford Rock en Judmar Cijntje. Zij hebben de afgelopen vijf maanden intensief getraind met de honden onder leiding van de instructeur van de douane, Rignald Koeiman.
Tijdens een demonstratie toonden de honden Murdog, Kaya, Sasja en Luna hun vaardigheden. De honden kunnen wapens, munitie, drugs en geld traceren. Twee van de honden zijn zogenaamde passieve honden, die op een rustige en niet-intimiderende manier aangeven als ze iets detecteren. Een derde hond is een actieve hond, deze wordt niet ingezet op plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn, maar controleert voornamelijk vracht.
Deze honden zijn de eerste lichting afgestudeerden van de negen honden die de douane komen ondersteunen. De andere vijf honden beginnen binnenkort aan hun opleiding. De douane heeft ervoor gekozen om het aantal honden uit te breiden omdat de honden en grote toegevoegde waarde hebben in het uitvoeren van controlewerkzaamheden wanneer grote hoeveelheden mensen of vracht Curaçao binnenkomen als aanvulling op de door mensen uitgevoerde controles. De nieuwe honden moeten bijdragen aan het behalen van de door de douane gestelde doelen van beter functioneren, betere service en versimpeling van de processen om vertragingen te voorkomen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).