Al het nieuws

Navarro waarschuwt voor criminaliteit met doel regering te destabiliseren.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er zijn sterke aanwijzingen dat criminelen de laatste tijd atrako’s orkestreren met het doel om de regering in de aanloop naar de verkiezingen in diskrediet te brengen en de samenleving te destabiliseren. ,,Het zijn criminelen met politieke aspiraties”, zo stelt minister Nelson Navarro (PAIS) van Justitie in een reactie hierop.

Navarro(archief)

Navarro stelt dat er criminelen zijn die door middel van het plegen van atrako’s het volk willen laten zien dat ‘deze regering niet in staat is om de nodige bescherming te bieden’. ,,Het is geen nieuws dat er criminelen zijn die tot de regering toe willen treden, dat is bij iedereen bekend”, aldus de bewindsman, die in dit verband geen namen noemt. Volgens hem is de politie nu alle informatie over dit onderwerp aan het analyseren.
De bevolking moet volgens de minister extra alert zijn en de politie meteen waarschuwen zodra men iets verdachts ziet. ,,Ik roep burgers op om nauw samen te werken met de politie, zo kunnen wij deze ontwikkeling remmen. De politie heeft nu een andere aanpak en is in staat om snel te reageren en samen te werken bij meldingen.”
De politie heeft de afgelopen vier weken daders van 28 atrako’s op heterdaad, of vlak na de overval weten te betrappen, zo laat Navarro weten.
Hoewel het volgens de Justitieminister lastig is de intellectuele daders van deze overvallen op te pakken, gaat de politie nu voor een intensievere aanpak op straat, ook na middernacht. Hiervoor worden behalve de politie ook de VKC, de marechaussee en de Curaçaose Militie ingezet.
,,Justitie wil met een krachtig signaal aan de criminelen duidelijk maken dat het menens is”, aldus Navarro. ,,De politie zit er bovenop, dat kan ik garanderen. Wij weten dat er in dit land meer beschaafde mensen dan mafioso’s zijn.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.