Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp heeft haar lidmaatschap van regeringspartij AVP neergelegd. Ze houdt de voorzittershamer wel in handen, maar dan als onafhankelijk Statenlid.

Marisol

Het rommelt al geruime tijd rond de persoon van Lopez-Tromp. Ze lag geregeld overhoop met haar partijleden. Haar onafhankelijke standpunten mondden meer dan eens uit in een tegenstem voor een door de regering ingediend wetsvoorstel. Zo stemde Lopez-Tromp tegen de Begroting 2016. De spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen deed zich een paar weken geleden voor toen een verhitte discussie plaatsvond tijdens een vergadering van de Staten tussen Lopez-Tromp en vicevoorzitter Chris Dammers (ook van AVP). Het verschil van mening liep zo hoog op dat er scheldwoorden werden gebezigd en vervolgens een handgemeen ontstond. Beide parlementariërs hebben naderhand aangifte gedaan van mishandeling. Het Openbaar Ministerie is nog bezig met een onderzoek.
Tijdens een persconferentie gistermiddag, vertelde Lopez-Tromp dat ze zich onrechtvaardig bejegend voelt door de andere leden van de groene partij. ,,In de nasleep van de ruzie in het parlement is mij gebleken dat het imago van de partij belangrijker is dan het oplossen van een fundamenteel probleem.” Wat haar vooral stak was dat enkele collega-fractieleden haar zwartmaakten in de media en dat de anderen daar geen einde aan maakten. ,,Ik betreur ten zeerste dat onze partijvoorzitter, minister-president Mike Eman, het niet nodig heeft gevonden om zich met de ruzie binnen de partij bezig te houden. Ik weet dat hij heel veel aan zijn hoofd heeft, maar ik zou toch denken dat diepgaande onenigheid binnen de AVP zijn aandacht zou moeten hebben.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).