Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De autoriteiten hebben gisteren in Nederland een nieuwe arrestatie verricht in de zaken Magnus/Maximus.

 wiels

Dat heeft Guillano Schoop, de officier van justitie belast met de woordvoering in deze zaak, tegenover deze krant bevestigd. Schoop liet weten niet uit te sluiten dat de verdachte naar Curaçao wordt overgebracht voor nader onderzoek.
Over de identiteit van deze nieuwe verdachte wilde de officier van justitie gisteren ‘in het kader van het lopend onderzoek’ niets kwijt. Eerder meldden onbevestigde berichten dat de persoon die gisteren in Nederland is aangehouden de ex-vrouw van Luigi Florentina, alias Pretu, zou zijn. Pretu pleegde in september 2013 zelfmoord in het cellencomplex van Barber. Hij werd daar toen als verdachte in de zaak Magnus vastgehouden.
Gisteren liet minister Nelson Navarro van Justitie (PAIS) nog weten dat de zaak Maximus, het onderzoek naar de financiers en opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels, nog voor de verkiezingen kan worden opgelost. De minister heeft daar nog alle vertrouwen in, zo zei hij gisteren. Navarro heeft verschillende keren gezegd dat hij minister blijft tot de zaak is opgelost. Op de vraag of hij na de verkiezingen van 30 september opnieuw minister wil worden en of de zaak Maximus voor die tijd is opgelost, zei de bewindsman: ,,Ik heb goede hoop dat de zaak binnen 90 dagen wordt opgelost.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).