Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Milieu- en recyclingbedrijf Green Force gaat bierkratten inzamelen. Op zaterdag 4 juni tussen 11.00 en 13.00 uur kunnen oude bierkratten worden ingeleverd op de parkeerplaats van Albert Heijn in Zeelandia.

greenforce

Voor elk ingeleverd krat wordt 50 cent betaald.
Bierkratten worden vaak op willekeurige plaatsen achtergelaten, ook langs de kant van de weg. En als ze wel netjes worden opgeruimd komen ze op de landfill terecht. ,,Het is velen een doorn in het oog, ook milieubedrijf Green Force en nu gaan we er iets aan doen”, aldus eigenaar Timo Brouwer.
Iedereen die een oud bierkrat inlevert krijgt naast de 50 cent ook een lot, waarmee een Dolphin Swim bij de Dolphin Academy kan worden gewonnen. En de eerste 50 mensen die kratten komen inleveren krijgen ook een gratis boodschappentas.
Naast een schoner milieu is het doel van Green Force om het plastic te hergebruiken. Als de kratten lang in de zon liggen worden ze broos en kunnen ze niet meer gerecycled worden. Green Force wijst vooral op de vele Zulia-kratten die door de problemen met de import overal liggen.
Green Force kan zelf met speciale machines de kratten verwerken en zal het materiaal exporteren voor hergebruik in het Europa. Het gaat alleen om bierkratten, dus niet om kratten van frisdrank en fruit- of broodkratten. Polar en Zulia zijn de belangrijkste, maar ook andere biermerken zijn welkom. Ze moeten wel leeg zijn, dus zonder flesjes.
,,Mensen krijgen er een beetje geld voor terug, een schone tuin en een mooier eiland zonder rondslingerende bierkratten”, aldus Green Force.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).