Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De blokkades bij de Isla-raffinaderij zijn voorbij. In het kort geding tegen de Isla-bonden Apri, PWFC en Refinería Isla zijn de partijen in een vaststellingsovereenkomst akkoord gegaan dat de gedaagden zich verplichten om de eisers de vrije toegang tot het terrein van de raffinaderij te verschaffen.

blokkade
Het kort geding was aangespannen door Curoil, Curgas, Curaçao Refinery Utilities (CRU) en Refineria di Kòrsou (RdK)
De overeenkomst werd gisteravond door alle partijen getekend nadat de bonden eerder in de middag al de blokkades hadden opgeheven. De vaststellingsovereenkomst houdt voor de Apri en PWFC in dat zij voor ieder uur dat zij de vrije toegang van de eisers blokkeren een dwangsom krijgen opgelegd van 250.000 gulden. Nu de blokkades bij de raffinaderij zijn opgeheven, komt er een eind aan de benzineschaarste die met name gisteren voor filevorming zorgde bij de weinige pompen die nog wel benzine hadden. Het tekort ontstond omdat de wagens van Curoil het terrein van de Isla niet meer op konden.
De raadslieden Asjes en Carrega van de eisers, wilden in de overeenkomst vermeld hebben dat de Isla-raffinaderij ook een dwangsom krijgt opgelegd voor de keren dat zij niet-conform de overeenkomst met eisers hen de vrije toegang verschaft. Maar die formulering werd niet opgenomen omdat in de overeenkomst van de Isla-raffinaderij met de eisers al gesproken wordt over de verplichting die de Isla heeft om de eisers vrije toegang te verschaffen. De bonden hebben voor vanmiddag een afspraak met de premier staan. Nu de blokkades van de Isla-poorten door de vaststellingsovereenkomst niet meer mogelijk is, zullen de bonden op een andere manier actie moeten voeren, aldus PWFC-voorzitter Angelo Meyer na afloop van de zaak. De bonden blokkeerden de afgelopen dagen de toegang tot de raffinaderij omdat zij de regering onder druk wilden zetten om in de onderhandelingen over de toekomst van Isla, Bullenbaai niet los te koppelen van de onderhandelingen over de Isla. Meyer verklaarde de afgelopen dagen herhaaldelijk dat de Isla zonder Bullenbaai ten dode is opgeschreven, met alle gevolgen van dien voor de werkgelegenheid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.