Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het Afpakteam van Curaçao heeft gisteren onder leiding en verantwoordelijkheid van een rechter-commissaris en een officier van justitie, drie huiszoekingen verricht.

afpak2

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De huiszoekingen vonden plaats aan de Kaya Piano in Semikok en in Santa Rosa/Hèrst.
Bij de invallen zijn door het Afpakteam verschillende eigendommen buitgemaakt die volgens onderzoek met crimineel geld of op criminele wijze zijn verkregen. Tijdens de huiszoekingen zijn verschillende luxeartikelen in beslag genomen, waaronder twee Audi’s, één BMW, twee Accura’s, één Volkswagen Amarok, twee luxeboten, drie trucks, één huis, verschillende scooters, twee jetski’s, verschillende motorfietsen en brommers en juwelen. ,,De verdenking heerst dat deze eigendommen met geld afkomstig van criminele daden zijn verkregen”, aldus het Openbaar Ministerie in een reactie. Er zijn gisteren geen aanhoudingen verricht.
Het Afpakteam is een samenwerking tussen de Belastingdienst, de douane, de Koninklijke Marechaussee, het Korps Politie Curaçao en de kustwacht. Bij de actie van gisterochtend werd het Afpakteam versterkt door het RST en een team dat gespecialiseerd is in zoekwerk.
Het doel van het Afpakteam is om binnen de kaders van de wet, op innovatieve wijze eigendommen die op criminele wijze zijn verkregen, af te pakken en hierbij een duidelijk signaal naar de gemeenschap te doen uitgaan dat misdaad niet loont.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.