Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - Het Nederlandse fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën heeft de afgelopen week 320 kilo drugs onderschept in het midden van de Caribische Zee tussen Venezuela en Jamaica. DrugsvangstDe actie vond plaats in het kader van de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture, onder leiding van de commandant zeemacht in het Caribisch gebied.
,,Bij deze actie was een go-fast betrokken; een kleine, snel varende smokkelboot. Deze werd ontdekt door het patrouillevliegtuig van Kustwacht Caribisch Gebied. Hierop zette het marineschip de achtervolging in, waarbij zij de boordhelikopter - de Belgische Alouette III - lanceerde om het bootje te volgen en te stoppen”, aldus de kustwacht.
Bij aankomst van het marineschip gaf de vierkoppige bemanning van de go-fast zich over. In de pakketten die zij overboord hadden gegooid, bleek een combinatie van marihuana, hasj en MDMA (bestanddeel van xtc) te zitten.
Het Amerikaanse Law Enforcement Detachment, dat speciaal voor deze acties meevaart aan boord van Zr.Ms. De Zeven Provinciën, heeft de boot en de contrabande in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden.
Het is de vierde drugsonderschepping voor Zr.Ms. De Zeven Provinciën. Eerder dit jaar werden 850 kilo cocaïne en 400 kilo marihuana onderschept.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.