Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De daders van de moord op Helmin Wiels hebben drie jaar geleden zijn lichaam gedood, maar niet zijn ideeën. Dat zei minister-president Ben Whiteman gisteren tijdens een heilige mis opgedragen aan de voormalig leider van zijn partij Pueblo Soberano (PS).

Wiels
Helmin Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pompoen. Wie de opdracht heeft gegeven voor de moord, is nog altijd niet duidelijk. In de kerk van Steenrijk kwamen gisteren zo’n honderd aanhangers van PS, familieleden, vrienden en sympathisanten bijeen om Wiels te herdenken en stil te staan bij zijn ideeën en de gruwelijke wijze waarop hij om het leven kwam.
Pastoor Raúl omschrijft Wiels als een gelovig man die niet bang was om tegen de heilige huisjes van het eiland te trappen, zoals de oligarchie gevormd door een groep ‘untouchables’ en de corruptie. ,,Corruptie is wereldwijd een probleem. Wees net als Wiels moedig”, roept Raúl zijn gehoor op. ,,Leef met een zuiver geweten.”
In de kerk is ook de partijtop van PS aanwezig, onder andere: partijleider Jaime Córdoba, minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Ruthmilda Larmonie-Cecilia, voormalig minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe en premier Ben Whiteman. Vooraan zit de familie, onder wie broer Aubert. Sommige mensen hebben een t-shirt van de partij aan. De kerkdienst verloopt in een sfeer van rust en eerbied. Gebed en speeches worden afgewisseld met muziek en zang. Na drie jaar overheerst bij velen nog het verdriet. ,,Het doet nog elke dag pijn”, zegt Wilsoe met tranen in zijn ogen. ,,Ik realiseer mij elke dag weer waarom ik deel uitmaak van PS. Elke dag bid ik dat ik de kracht mag hebben om door te gaan, ondanks alles wat er over mij wordt gezegd en geschreven. Want als Helmin zijn leven heeft moeten geven, dan heeft dit niets te betekenen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.