Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Hebben de regering, de minister en het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) nog wel invloed op het bouwproject van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) of worden we gewoon telkens voor voldongen feiten gesteld?

hno

Het was een van de hamvragen in de Statenvergadering gisteren die ging over de gezondheidszorg in het algemeen, maar vooral over HNO.
Er is weinig vertrouwen in het project, de kosten, de meerkosten en het eindresultaat. Dit geldt zowel voor de oppositie als voor de coalitie. PS-leden in de Staten hadden scherpe vragen en opmerkingen voor de eigen PS-Gezondheidsminister Siegfried Victorina (PS), die aan het einde van de eerste ronde stelde twee weken nodig te hebben om antwoord te geven.
Een van de problemen is in elk geval dat de Statenleden het gevoel bekruipt dat er weinig informatie gegeven wordt. ,,De informatie komt ons alleen via de media toe, we hebben totaal geen inzicht in wat er zich afspeelt bij de bouw van het HNO en ons worden geen rapportages toegestuurd. De regering komt de lang geleden aangenomen motie niet na waarin opgedragen is elke drie maanden een update te geven over de voortgang van het HNO-project. Welk instrument heeft de minister om grip te krijgen op het hele project? Hoe is de minister of het ministerie erbij betrokken? Hoe kan het project gecontroleerd worden?” aldus onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang die HNO bestempelt als ‘een ufo (‘unidentified flying object’), waarvan we niet weten waar het naartoe gaat en belangrijker nog, wie de verantwoordelijkheid straks draagt’. Hensley Koeiman (MAN) beaamt: ,,Er is totaal geen transparantie. Er is grote onduidelijkheid over de afgifte van bankgaranties. Over het plan van eisen van het ontwerp stellen de lokale architecten en bouwkundigen dat deze niet voldoet aan de eisen. Het is een kwalijke zaak.” Koeiman voorspelt dat het ziekenhuis straks geboren wordt met een chronische ziekte.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.