Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Op en rond de plaats van constructie waar de tweede megapier moet komen, zijn beschermde koraalsoorten aangetroffen. MegapierDat heeft minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling tegenover deze krant bekendgemaakt. Onderzoek door Curaçao Port Authority (CPA) heeft dit aangewezen.
Het rapport van dit onderzoek ligt al een aantal weken bij het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur die op korte termijn aanbevelingen moest doen hoe het project nu het beste - hierbij rekening houdend met alle elementen - voortgezet kan worden. Volgens Rhuggenaath zijn door het ministerie van Gezondheid afgelopen woensdag twee opties gegeven die verdere bouw van de megapier mogelijk maken: het elders beplanten van de koralen en/of het bouwen van een onderwaterpark waarbij de koralen conform de wet beschermd zullen worden.
De voorkeur gaat op dit moment uit naar een onderwaterpark, zo geeft de minister van Economische Ontwikkeling te kennen. ,,Dat plan bestaat al geruime tijd, maar is nooit opgenomen in de wet. Dat is zeker op dit moment de beste optie. Het is goed voor de duurzaamheid en het onderwaterleven. We willen dit als een voorbeeldproject gebruiken om te laten zien hoe je op verantwoordelijke wijze omgaat met ontwikkeling.”
De oplossingsrichtingen zijn afgelopen woensdag besproken met de ministers van Gezondheid, Milieu en Natuur (PS), van Economische Ontwikkeling (PAR) en Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (PNP). ,,De ministers zijn het erover eens dat dit project prioriteit heeft. Tegelijkertijd is het omgaan met beschermde koraalsoorten verbonden aan internationale verdragen waar we ons aan moeten houden, dus er moet nog een heel traject worden bewandeld waarbij de uiteindelijk gekozen richting door een internationale technische commissie moet worden goedgekeurd”, aldus Rhuggenaath. Hij verwacht later dit jaar goedkeuring te ontvangen van deze commissie om het project voor de constructie van de tweede megapier voort te zetten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).