Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Holding van de Curaçaose Dok Maatschappij (CDM) gaat nog deze maand over op betaling van de tweede helft van het achterstallige loon van Dok-arbeiders. CDMHet gaat om een bedrag van 3,5 miljoen gulden, waarbij ontwikkelingsbank Korpodeko 1 miljoen gulden opbrengt en de resterende 2,5 miljoen gulden wordt opgebracht uit het dividend van Curaçao Airport Holding (CAH). De arbeiders zijn jarenlang onterecht als uitzendkrachten in dienst geweest en werden onderbetaald. De rechterlijke procedure waar 335 arbeiders bij betrokken zijn, loopt al jaren. In 2011 is de eerste helft van het achterstallig loon uitbetaald en zijn de arbeiders weer in vaste dienst getreden. In 2015 is gevonnist dat de tweede helft ook uitbetaald moet worden door de CDM Holding, inclusief rente en extra gemaakte kosten. De uitbetaling is mogelijk geworden op het moment dat de al jarenlang procederende advocaat Roelof Bijkerk gehoor kreeg bij de nieuwe minister van Economische Ontwikkeling, Eugene Rhuggenaath (PAR), maar ook de Statenleden Omayra Leeflang, de PAR- en MAN-fractie in de Staten. Uiteindelijk is onlangs een Statenmotie aangenomen waarin opgedragen wordt over te gaan tot betaling van de arbeiders.
Nu is een discussie opgelaaid over de afwikkeling. Heeft ‘de regering’ nu gezorgd voor de betaling en is dit succes wel of niet toe te schrijven aan advocaat Bijkerk en zijn kantoor Van de Laarschot & Associates die jarenlang geprocedeerd heeft tegen voornamelijk de CDM Holding om betaling van de arbeiders bewerkstelligen?


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).