Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op de jaarvergadering van hotel- en toerismeorganisatie Chata is een nieuw bestuur gekozen. Maar er werd ook teruggekeken op 2015 en vooruitgekeken naar de toekomst.

 

Over de toekomst van het toerisme wil Chata de discussie stimuleren tussen de overheid en de private sector. Daarvoor is een nieuw concept bedacht: #ChataHotSeat.
Het jaar 2015 kenmerkte zich volgens Chata door hoge verwachtingen en lege beloftes. ,,Er is nog een lange weg te gaan. Een van de grootste uitdagingen waar de toeristische sector voor staat is het nemen van beslissingen.” De aandacht moet vooral daarop gericht zijn, stelt de organisatie. Directeur Liza Dindial van Chata opende de bijeenkomst met het thema ‘Toerisme is de juiste keuze’. Zij gaf aan dat er steeds gewerkt moet blijven worden aan verbetering van het product en de groei van het toerisme, onder andere door meer vluchten naar Curaçao te halen.
Voor de eerste discussie in het kader van #ChataHotSeat waren vier deelnemers uitgenodigd in het panel: minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling, directeur James Hepple van de Arubaanse toeristische organisatie Ahata, general manager Paul Kok van Avila Beach Hotel en Vincent van der Pool, voormalig minister van Toerisme van de Bahama’s en oud-directeur van Caribbean Tourism Organization (CTO).
In de discussie ging het onder andere over het recent verschenen masterplan voor het toerisme, de positie en ‘branding’ van Curaçao als bestemming en de herstructurering van toeristenbureau CTB.
Bij de verkiezing van het nieuwe bestuur kreeg Will Vogels van Lions Dive de meeste stemmen: 198 van de 243. Verder werden Cedric Nubul van Hilton Hotel (168 stemmen) en Darren Law van Santa Barbara Resort (92) gekozen. Vogels en Nubul zaten ook in het vorige bestuur. Zij vertegenwoordigen samen met nieuwkomer Law de grote hotels. Nieuwe bestuursleden zijn verder Kenneth Canword (Orco Bank) en Wilhelmus Ignacio (Curaçao Airport Holding). Zij traden automatisch toe omdat er geen tegenkandidaten waren.
Het Chata-bestuur bestaat verder uit Eduardo Reple (Marriott Beach Hotel), Frank Holtslag (Floris Suite Hotel), Irene Ferreira (Trupial Inn), Jeroen Kibbelaar (Impacto), Omar van der Dijs (Licores Maduro) en Peggy Croes (Curaçao Airport Partners).


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).