Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers 
Willemstad - Het marineschip Zr.Ms. De Zeven Provinciën heeft deze week ruim 400 kilo marihuana onderschept in de Caribische Zee.

marine2

Aan de actie werkten ook leden van de Amerikaanse kustwacht en Belgische vliegers mee vanaf het luchtverdedigings- en commandofregat.
Dat meldt Maartje van der Maas, communicatieadviseur van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied die gevestigd is op de marinebasis Parera te Curaçao. ,,Toen de De Zeven Provinciën tijdens een patrouille vlak voor zonsopkomst in de buurt kwam van een vissersboot, sloeg deze op vlucht.”
Het persbericht vermeldt niet waar ‘in de Caribische Zee’ dit gebeurde. ,,De driekoppige bemanning gooide in paniek pakketten overboord. Het marineschip zette de achtervolging in. Tegelijkertijd ging de Belgische boordhelikopter de lucht in. Die hield de omgeving in de gaten. Het trio werd aangehouden.”
Overigens werd niet alles teruggevonden. Er werd 400 kilo marihuana uit het water gehaald. ,,Maar door de achtervolging werden niet alle pakketten teruggevonden,” vermeldt de persvoorlichter verder. ,,De vissersboot werd doorzocht door het Amerikaanse kustwachtteam dat speciaal hiervoor meevaart. De verdachten en de drugs zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).