Al het nieuws

‘Datacenter blijft behouden voor Curaçao’
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - International Data Gateway (IDG), een dochteronderneming van overheidstelecommunicatiebedrijf UTS, mag zich de nieuwe eigenaar noemen van het recht van erfpacht met daarop het datacenter Ctex.

IDG telt 25 miljoen dollar neer voor de bijna 25.000 vierkante meter erfpachtgrond te Seru Mahuma plus het pas in maart 2014 in gebruik genomen moderne gebouw met roerende zaken. Dat is de uitkomst van de veiling gisteren bij Notariskantoor Eshuis, waarbij de inzetprijs 20 miljoen dollar bedroeg.

De openbare verkoop vond plaats op verzoek van executant AIB Bank, agent van voorheen een bankenconsortium dat een lening had verstrekt aan Ctex, maar - nadat UTS de banken tegen een fikse korting had afbetaald - gisteren de facto namens UTS zelf optrad.
Ctex (Curaçao Technology Exchange nv) zelf, waarin UTS overigens de grootste aandeelhouder is, verkeert in surseance van betaling en heeft aanzienlijke schulden. Bewindvoerder Arnold Huizing was gisteren niet bereikbaar voor een toelichting op wat er nu met Ctex gaan gebeuren.
Advocaat Eric de Vries wenst namens IDG/UTS te benadrukken dat het nationale telecombedrijf alles in het werk zal stellen ervoor te zorgen dat de bestaande klanten van Ctex zich verzekerd weten ongestoord en zonder interruptie gebruik te kunnen blijven maken van het datacenter.
De bedoeling van de aankoop is volgens de raadsman aldus: om het datacenter voor Curaçao te behouden, de nieuwe operatie te Mahuma minimaal kostendekkend uit te oefenen en het datacenter verder uit te bouwen.
International Data Gateway is niet een nieuwe, speciaal voor deze acquisitie opgerichte vennootschap, maar bestond al ten behoeve van wat in het verleden het UTS-datacenter te Vredenberg was. IDG, met ‘E-Powerhouse’ als handelsnaam, werd in 2002 opgericht en beschikt over de nodige papieren, zoals naar verluidt een fiscaal aantrekkelijke zogeheten e-zonevergunning. Bestuurder is UTS-directeur Paul de Geus.

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).