Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De toeristische sector is gebaat met een publiek-private samenwerking.

ChataMet het recent gepresenteerde Tourism Masterplan begint het pas. Dat zei minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling in een lezing voor leden van de brancheorganisatie Chata.
Het komt volgens de minister aan op uitvoering. ,,Met een goed plan alleen zijn we er niet.” Hoewel de overheid een belangrijke rol speelt, moet de particuliere sector, de Chata dus, aan de slag met het plan., ,Wacht niet tot de overheid klaar is, we weten hoelang dat soms kan duren. We hebben een particuliere sector nodig die participeert, investeert, innoveert en belasting betaalt.”
Rhuggenaath stond als gedeputeerde aan de wieg van de nauwe samenwerking tussen overheidsbureau CTB en de particuliere sector. Hij gelooft daar heilig in, gaf hij te kennen. ,,De overheid speelt een belangrijke rol in het faciliteren van wat het bedrijfsleven nodig heeft, zoals plannen en wetgeving. Maar de geschiedenis heeft aangetoond dat de private sector veel beter is in ondernemen dan de overheid.”
In het masterplan is de visie van de overheid neergelegd als kader waarmee de sector aan de slag kan. Volgens Rhuggenaath betekent de focus op het noordoosten van de Verenigde Staten, die door sommigen wordt bekritiseerd, niet dat de bestaande sterke markten geen aandacht meer krijgen. ,,Die worden niet vervangen, maar aangevuld.” Ook zal er gewerkt worden aan andere nieuwe markten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).