Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De regering wil het proces voor de modernisering van de Isla-raffinaderij versnellen. Dat heeft premier Ben Whiteman (PS) gisteren tijdens een persconferentie te kennen gegeven.

Tijdens de persbijeenkomst presenteerde de minister-president een eerste draft voor de openbare aanbesteding die moet plaatsvinden voor de gasterminal. De definitieve versie wordt eind maart verwacht om in de Raad van Ministers te worden besproken.De premier heeft gisterochtend een bezoek gebracht aan de raffinaderij. ,,We moeten doorgaan het niveau van vervuiling te minderen. We zijn al druk bezig met verbeteringen”, aldus Whiteman die vervolgens aangaf de motie van de Tweede Kamer daarom zo te betreuren. ,,De motie is onnodige druk vanuit Nederland. Het was niet zo dat we met gekruiste armen zaten te niksen. Verschillende stappen worden genomen om de vervuiling te minderen. Ik ben ervan overtuigd dat we het beste moeten doen voor onze mensen.”Whiteman vindt het verdacht dat de Tweede Kamer plotseling zo bezorgd is over de gezondheid van de Curaçaose bewoners. ,,Dezelfde mensen die deze motie hebben ingediend doen niets aan de vervuiling in hun eigen land of elders in de wereld”, aldus de premier. ,,Ik had liever een andere attitude gezien, zoals een reikende hand, maar niet dit. Iedereen weet hoe Shell dit eiland heeft achtergelaten en iedereen weet dat we ons uiterste best doen om de situatie te verbeteren.”
Ondanks zijn bedenkingen zegt Whiteman dat iedere motie welkom is die in het voordeel dient van de gezondheid van de Curaçaose bevolking. ,,Ik zou nooit iets mogen of kunnen doen dat tegen de gezondheid is van de mens. Waarom? Want ik ben arts. Ik ben daarvoor opgeleid en ik heb de eed afgelegd. Die eed neem ik heel serieus.”
Tijdens het bezoek aan de raffinaderij heeft Whiteman tevens de directie van PdVSA geïnformeerd dat het proces is geïnitieerd om het Venezolaanse staatsoliebedrijf officieel te informeren dat het huidige leasecontract niet wordt verlengd.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).