Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De douane en controleurs van het ministerie van Economische Zaken en Ontwikkeling (MEO) hebben gisteren tegelijkertijd een controle uitgevoerd bij de Venezolaanse barkjes aan de Sha Caprileskade in Punda.

Op deze drijvende markt worden fruit en groenten afkomstig uit Venezuela verhandeld. Het ministerie van Economische Zaken is in april vorig jaar begonnen met het controleren op het gebruik van een prijslijst door de kooplieden van de barkjes, aangezien volgens een wet uit 1979 kleinhandelaren verplicht zijn hun prijzen te vermelden. De agentschappen van de handelaars hebben in Venezuela prijslijsten laten produceren voor de verkopers. Per 1 februari (met een gratieperiode tot 15 februari) zal er streng worden opgetreden door de controleurs, meldt Ronny Cornelis, hoofd inspectie van MEO. Cornelis gaf aan dat twee barkjes op dinsdag geen prijslijst konden tonen en zij moesten stoppen met hun handel. Bij de controle van gistermorgen bleek een zestal barkjes producten te verkopen die niet op de prijslijst werden vermeld (chocolade, bruine suiker en kokosnoten). Zij werden door de controleurs gesommeerd deze producten op te bergen. Tot tweemaal toe legden de handelaren de waar terug zodra de controleurs hun hielen hadden gelicht. De controleurs besloten de barkjes voor een dag te sluiten wegens ondermijning van het gezag. De douane voegde in bij de actie van het ministerie van Economische Zaken voor controle op accijns en invoerrechten. Bij de controle werden zes sloffen sigaretten in beslag genomen en ook negen stuks geitenkaas, aldus douanewoordvoerder Varessa Elisabeth. Deze kazen waren niet voorzien van een etiket en ook de bewaarwijze voldeed niet aan de hygiënische eisen. Morgen moeten de eigenaren van de zes gesloten barkjes zich om 6.00 uur ’s morgens melden bij de douane en mogen ze hun handel hervatten. De nabij gevestigde douane blijft namens het MEO een oogje in het zeil houden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.