Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Theater Luna Blou in Otrobanda zit krap bij kas. Het theater heeft het wel vaker moeilijk gehad, maar elk jaar wordt het moeilijker, aldus Sharo Bikker, voorzitter van het bestuur van Luna Blou.

,,De deurwaarder staat nog niet voor de deur, maar we hebben het inderdaad moeilijk gehad. De eerste twee maanden van het jaar zijn nooit gemakkelijk, het is dan echt komkommertijd. Maar de subsidie van de lokale overheid wordt jaarlijks minder en na wegvallen van de subsidie uit Nederland vorig jaar is de situatie nu wel zo dat we bezuinigingsmaatregelen hebben moeten nemen. Sponsoring vinden wordt ook steeds lastiger. We adverteren minder en ook op personeel hebben we bezuinigd.” Volgens Bikker wordt er ook steeds minder lokaal theater gemaakt op Curaçao. ,,Vroeger waren er meer lokale producties, mensen die een stuk schreven en de uitvoering regelden. Dat is minder geworden. En producties uit het buitenland laten komen, dat kost veel geld. Dat is er niet.” Behalve bezuinigen wordt er ook aan fundraising gedaan. ,,De artiesten willen ook dat Luna Blou open blijft en willen helpen. Afgelopen zondag bijvoorbeeld was de opbrengst van de kaartverkoop van de voorstelling van Roy Colastica voor Luna Blou. De zaal zat goed vol dus dat is mooi voor ons. Binnenkort komen we met nog een paar fundraising activiteiten. Zonder deze acties kan Luna Blou niet openblijven.” Er komen binnenkort weer filmavonden en ook wil Luna Blou het multifunctionele aspect van het gebouw en de tuin meer gaan uitbaten. Het gebouw is volgens Bikker heel geschikt voor lezingen, seminars en personeelsbijeenkomsten. Het bestuur is samen met artistiek leider Segni Bernadina en directeur Norman de Palm al bezig met het promoten van het gebouw en met de fundraising. Ondanks de financiële problemen ziet Bikker nog wel toekomst voor het theater. ,,Het is een vervelende tijd maar het theater moet behouden blijven voor Curaçao. Met de activiteiten die we gaan plannen houden we Luna Blou wel open.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.