Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Als de 80/20-wet deze week in de ministerraad wordt behandeld en geformaliseerd, gaat deze zo snel mogelijk naar de gouverneur. Dat heeft Jaime Córdoba, politiek leider van regeringspartij Pueblo Soberano, tegenover deze krant verklaard.
Córdoba verklaarde ook dat de wet daarna zo snel mogelijk in werking moet treden, het liefst nog deze maand. De wet is vorige week besproken tijdens het zogeheten overleg van de samenwerkende partijen. Fractieleider Alex Rosaria zou tijdens dat overleg zijn bezwaren tegen de wet hebben geuit. Ook verklaarde hij in afwachting te zijn van een rapport van een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende partijen van de coalitie. ,,Maar dat rapport is nooit gepubliceerd, het lid dat namens PAIS in de commissie zat, is al lang niet meer bij die partij betrokken. De commissie heeft in het verleden een hooguit twee keer vergaderd. De invoering van de Wet 80/20 maakt deel uit van het regeerkoord, de PS gaat nu echt niet zitten wachten op een rapport van een commissie die niet meer actief is”, aldus de politiek leider tegenover deze krant.
PS-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, kondigde op 21 januari tijdens een persconferentie al aan dat de Wet 80/20 deze maand wordt ingevoerd. Tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst van Pueblo Soberano van afgelopen zaterdag merkte Córdoba op dat er iemand in de samenwerkende partijen is die de mening van Gois (Joel Gois, red.) deelt. Gois had volgens Córdoba een tijd geleden verklaard dat landskinderen niet goed genoeg zijn om vakken te vullen. Ook zouden de landskinderen geen arbeidsethos hebben.
Volgens Córdoba heef hij zelf liever een persoon die geen arbeidsethos heeft maar wel karakter toont. Het is namelijk mogelijk om iemand arbeidsethos bij te brengen.
In gesprek met deze krant verklaarde de politiek leider van de PS ook te verwachten dat de wet van het zogeheten vrije onderwijs ook deze week door de ministerraad wordt geformaliseerd. Komende dinsdag wordt de wet nog in de commissie voor onderwijs besproken.
Verantwoordelijk minister Larmonie-Cecilia van SOAW was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Fractieleider Zita Jesus-Leito van regeringspartij PAR verklaarde desgevraagd tegenover deze krant dat de Wet 80/20 al circa drie jaar geleden door de Staten was goedgekeurd. Dat gebeurde in de tijd dat politiek leider Helmin Wiels nog in leven was. ,,Wij hebben toen tegen deze wet gestemd, maar aangezien hij al door de Staten is aangenomen, kunnen wij daar op dit moment niets meer tegen doen”, aldus Jesus-Leito.

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.