Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL heeft tijdelijk de vluchten naar Venezuela geschrapt als gevolg van problemen die het bedrijf heeft om het geld van tickets van de Venezolaanse autoriteiten in dollars uitbetaald te krijgen.

Dat meldden Reuters en verschillende bronnen in Latijns-Amerika. Volgens de Braziliaanse krant Folha de Sao Paolo is de vliegmaatschappij al maanden bezig om een bedrag van 89,7 miljoen dollar dat in Venezuela geblokkeerd staat, los te krijgen. GOL had al eerder het aantal vluchten naar Venezuela gereduceerd. De gedupeerde passagiers worden bij andere maatschappijen ondergebracht. Volgens de International Airport Transportation Association (Iata) heeft Venezuela een schuld van circa vier miljard aan dollars uitstaan bij luchtvaartmaatschappijen die naar het land vliegen. De Braziliaanse vliegmaatschappij zou al meerdere keren met de Venezolaanse autoriteiten hebben gesproken om het bedrag in een voor GOL voordelige koers uitbetaald te krijgen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).