Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Kralendijk/Oranjestad - Het was afgelopen weekend groot feest op de ABC-eilanden. 

Zowel op Curaçao als op Aruba en Bonaire werd namelijk carnaval gevierd. Het ene eiland pakte nog meer uit met de versieringen en kostuums dan het andere, maar één ding was op de eilanden gelijk: overal waren vrolijke gezichten te zien. Zowel in de carnavalsgroepen als aan de kant van de weg danste men mee op de maat van de tumba en ander vrolijk carnavalsmuziek. 

Op Curaçao begon het feest ruim een week geleden met de Kinderoptocht op zondag 31 januari. Afgelopen vrijdag vond de Tienerparade plaats, gevolgd door de Gran Marcha afgelopen zondag. Aan ieder feest komt echter een eind, zo ook aan de carnavalsperiode. Gisteren was de afscheidsparade voor de kinderen - waaraan elf groepen hebben deelgenomen - en vanavond zeggen 26 groepen tijdens de afscheidsoptocht van de Gran Marcha - oftewel de Marcha di Despedida - vaarwel en tot volgend jaar. Na de parade vindt vanavond de traditionele ‘Kima Momo’ plaats waarbij deelnemers de ‘Rei Momo’ verbranden. Volgens de Curaçaose cultuur neemt de Rei Momo wanneer hij wordt verbrand al het slechte en de zonden met zich mee en brengt hij in plaats daarvan geluk, goeds en zegeningen voor het land.
Met het afscheid van de carnavalsperiode wordt tevens een nieuwe periode ingeluid: Kuaresma. Dit is een periode van bezinning en zelfreflectie. De Kuaresma-periode begint morgen op Aswoensdag en duurt veertig dagen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).