Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Circa 80 werknemers van vuilophaaldienst Selikor hebben gisteren gestaakt en daarbij de toegang tot Landfill Malpais geblokkeerd. Dat heeft voorzitter Frensley Sillé van de vakbond BTG tegenover deze krant verklaard. De bond koos ervoor om bij Malpais de toegang te blokkeren omdat de directie van Selikor de vuilophaaltrucks daarnaartoe had gestuurd. Door de blokkade konden de wagens niet uitrijden.
Leden van de BTG zijn in afwachting van een brief van de Raad van Commissarissen, waarin de benoeming van drie voormannen bij de overheids-nv wordt teruggedraaid. Die brief is hen afgelopen maandag toegezegd door minister Siegfried Victorina van Gezondheid Milieu en Natuur. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat de werving van de drie externe voormannen niet conform de geldende procedures is verlopen.
Zo kregen Selikor-werkers in de sollicitatieprocedure vragen te beantwoorden die de externe kandidaten niet hadden gekregen, aldus Sillé. Ook zijn de leden in afwachting van een brief van de directie waarin staat dat de aanstelling van een Nederlands hoofd bij de garage niet rond is. Zolang de bond deze twee brieven niet krijgt als bewijs dat de wensen van de BTG zijn ingewilligd, gaan de acties door, zo liet voorzitter Sillé weten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).