Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het lichaam van de 21-jarige Signal Martis, één van de vermiste snorkelaars, is door de vrijwillige reddingsbrigade Citro bij Caracasbaai aan land gebracht.


Dat gebeurde gisteren aan het einde van de middag, zo liet woordvoerder Marius Noort van Citro tegenover deze krant weten. Vandaag wordt de zoektocht naar de tweede vermiste snorkelaar voortgezet. De identiteit van deze man is door de autoriteiten nog niet vrijgegeven.
Bij het aan land gaan werd het dode lichaam van Martis opgewacht door nabestaanden, de politie, professionele hulpverleners en een lijkwagen. Een boot van de Citro ging omstreeks 15.30 uur weg om het lichaam te bergen nadat de kustwacht het dode lichaam ongeveer een halve mijl westwaarts van de ingang van de Sint Jorisbaai had gespot. Het duurde circa twee uur voordat de Citro erin slaagde om het dode lichaam aan boord te halen. Dit kwam omdat het lichaam zich direct onder de kust bevond.
Het aan boord halen van het lichaam moest daardoor met de nodige zorgvuldigheid gebeuren, aldus Noort tegenover deze krant. Eerder in de middag verklaarde Roderick Gouverneur, woordvoerder van de kustwacht, dat het niet zeker te zeggen is of het tweede lichaam nog wordt gevonden. ,,Maar het kan best zijn dat we, nu we één lichaam hebben gevonden, het andere snel aantreffen. Als we afgaan op de stroming zouden we de andere persoon kunnen vinden”, aldus Gouverneur tegenover deze krant.
Zaterdagmiddag kwamen vier mannen tijdens het snorkelen bij Sint Joris in de problemen door de sterke stroming. Door deze stroming konden de twee vermiste mannen niet aan land komen. Een derde man slaagde erin om zich aan een rots vast te klampen. De vierde slaagde er wel in het land te bereiken en alarmeerde de autoriteiten. Meteen werd er een reddingsactie op touw gezet. De actie werd zaterdagavond gestaakt toen het te donker werd. Zondag is opnieuw naar de twee vermiste snorkelaars gezocht, maar toen nog zonder resultaat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.