Al het nieuws

Eerste aanvragen voor omboekingen door zwangere vrouwen.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zwangere vrouwen die hun vakantie naar Curaçao niet meer aandurven wegens het zikavirus kunnen bij vliegmaatschappij TUI omboeken naar een andere bestemming. Dat zegt Lara Soetekouw van de Curaçaose vestiging van de maatschappij. De eerste aanvragen voor omboekingen zijn al binnen.
Het nieuws dat zika kan zorgen voor baby’s met hersenafwijkingen is inmiddels ook doorgedrongen tot Nederland. Het NOS Journaal opende gisteravond om 20.00 uur met het nieuws dat Nederlandse onderzoekers naar Suriname gaan en dat het virus zich snel verspreidt. Er wordt ook een stel, van wie de vrouw zwanger is, aan het woord gelaten dat een reis naar Curaçao heeft omgeboekt.
Toch maken de autoriteiten op Curaçao zich weinig zorgen over de gevolgen voor het toerisme. ,,Bij ons zijn nog geen annuleringen bekend. Zika heerst in alle tropische gebieden”, zegt interim-directeur Hugo Clarinda van toeristenbureau CTB.
Clarinda zegt dat er in samenwerking met de dienst Geneeskunde en Gezondheidszaken (G&Gz) maatregelen worden genomen. Er is ook voorlichtingsmateriaal op komst en dat kan snel klaar zijn. Daarin zal staan hoe men zich kan beschermen. ,,Zika wordt overgebracht door dezelfde mug als chikungunya en dengue. De folders die we voor chikungunya kunnen we opnieuw gebruiken door de tekst wat aan te passen.”
Bij KLM wordt de situatie ‘nauwlettend in de gaten gehouden’, maar zijn er nog geen richtlijnen hoe om te gaan met passagiers die hun reis willen annuleren of omboeken. Dat zegt general manager Pieter de Man desgevraagd. De richtlijnen worden opgesteld door het hoofdkantoor in Nederland, licht hij toe. ,,Het gaat niet alleen om Curaçao, maar om meer landen. Heel Zuid-Amerika en het Caribisch gebied hebben er last van.”
Bij TUI is er dus al wel een beleid voor passagiers die hun reis willen wijzigen, al is er geen sprake van een negatief reisadvies. Annuleringen zijn dan ook niet mogelijk, aldus Soetekauw. ,,We hanteren een coulance-beleid. Zwangere vrouwen kunnen omboeken naar een andere bestemming. We hebben veel vergelijkbare bestemmingen.”
ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.