Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Om 7.00 uur vanochtend verzamelen demonstranten zich bij de Mgr. Ellis-school in Santa Helena, op de hoek van de Frater Richardusweg en de Soeur Gerardaweg. Zij zullen langs verschillende scholen lopen om te demonstreren tegen de vervuilende uitstoot van de Isla-raffinaderij.
Mensen worden opgeroepen om mee te lopen in witte overalls en met mondkapjes. Het is niet de actiegroep Stop Isla Now! die de demonstratie heeft georganiseerd, maar de oprichters van deze groep zullen wel meelopen in de optocht. Onder meer Eugene Angelica heeft de demonstratie georganiseerd. Angelica is oud-medewerker van Curaçao Refinery Utilities (CRU/BOO-centrale) en ging in beroep tegen zijn ontslag op staande voet. Op 9 februari wordt hierin een uitspraak verwacht.
Volgens Angelica is hij ontslagen omdat hij lastige vragen had gesteld over hoe CRU omgaat met de opslag van gevaarlijk afval en is zijn ontslag gebaseerd op valse gronden. De verdediging van CRU stelt dat Angelica onrechtmatig meermaals gevoelige bedrijfsinformatie aan de pers heeft doorgespeeld. Angelica werd op 30 september vorig jaar op staande voet ontslagen, nadat twee dagen eerder een vernietigend artikel over CRU en Refineria di Kòrsou (RdK) was verschenen in de Ultimo Noticia.
Nu loopt Angelica dus mee in de optocht, waarbij de demonstranten vooral aandacht willen voor de kinderen die onder de rook naar school gaan. Om 7.30 uur chtend lopen de demonstraten van de Mgr. Ellis-school naar de andere scholen in de wijk, zoals het Maria Immaculata Lyceum en het Sta. Maria College.

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.