Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De bendes op Curaçao die zich schuldig maken aan afrekeningen en daarmee de bevolking een gevoel van onzekerheid bezorgen, kunnen erop rekenen dat de politie hen keihard aanpakt en onzekerheid bij hen zal creëren.
Dat heeft Justitieminister Nelson Navarro van PAIS in een persconferentie gisteren verklaard. Navarro zei dat er een plan van aanpak is in reactie op de afrekeningen van de laatste tijd, maar kon daar geen details over geven. Wel verklaarde hij dat de campagne van ‘Ta basta awor’ geïntensiveerd zal worden. Eerder verklaarde hoofdofficier Heiko de Jong van het Openbaar Ministerie naar aanleiding van de schietincidenten na de jaarwisseling, hetzelfde over de campagne in deze krant.
De nationale veiligheidsdienst VDC werkt nauw samen met de veiligheidsdienst van de marine en kustwacht om informatie uit te wisselen. Zo is het mogelijk om preventief op te treden, aldus de bewindsman. Navarro verklaarde begrip te hebben dat de acties vanuit Justitie de burger nog niet het gevoel geven van veiligheid en zekerheid. ,,Maar de koers die het land in drie decennia voer kan niet zo maar in twee, drie jaar worden gewijzigd. De samenleving oogst nu wat in het verleden is gezaaid”, aldus Navarro.
Het is niet mogelijk om op iedere burger een agent te zetten, maar aan de hand van de informatie van de veiligheidsdiensten is het wel mogelijk om preventief op te treden, en de bewuste mensen op te sluiten voordat ze in actie komen, zo betoogde de minister. ,,Het gevoel van veiligheid moet terugkeren in de samenleving, de samenleving is zelf debet aan de huidige situatie door de manier waarop er met de opvoeding, onderwijs, de wijken en werkgelegenheid is omgegaan.” In sommige wijken zijn er kleine preventie-initiatieven genomen. Het ministerie van Justitie zal dit jaar in nauwe samenwerking met de ministeries van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en van Gezondheid, Milieu en Natuur de wijken ingaan om het sociale verval aan te pakken.
ADletters logo

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.