Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) verwacht voor het nieuwe schooljaar meer gepensioneerden in te moeten zetten om de vacatures op te vullen.
Dat heeft financieel directeur Karina Lombardi de Freitas Bras tegenover deze krant verklaard. ,,Vorig jaar hadden wij bij het begin van het jaar zeven leerkrachten die aangaven dat ze met de VUT willen. Dit jaar hebben 15 mensen al aangegeven, dat ze met de VUT gaan en in het nieuwe schooljaar niet beschikbaar zijn. Wij kampen al met een tekort aan leerkrachten, in de praktijk doen we dan een beroep op gepensioneerde leerkrachten. In het schooljaar 2014-2015 hadden wij circa 100 gepensioneerden die bij ons werkten, dat aantal zal in het nieuwe schooljaar waarschijnlijk hoger uitvallen”, aldus Lombardi de Freitas Bras aan deze krant.
Het RKCS probeert de vacatures eerst op te vullen met lokale krachten die bijvoorbeeld bij een andere school willen gaan werken. Het bestuur werft ieder jaar ook in Nederland leerkrachten.
,,Normaal gesproken worden de gepensioneerde leerkrachten pas benaderd als het ons niet gelukt is om op het eiland zelf of in Nederland genoeg mensen te krijgen.”
Het RKCS verwacht pas in juni/juli de exacte cijfers te hebben van het aantal gepensioneerden dat voor het nieuwe schooljaar nodig is. Dan is het namelijk bekend hoeveel mensen er ontslag hebben genomen.

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).