Al het nieuws

Vier kanonnen zijn maandag in drie uur tijd, handmatig, terug op hun rolpaarden geplaatst op het bastion van de toren van Fort Beekenburg. Het terugplaatsen is onderdeel van het pilotproject ‘Beekenburg’ dat in september 2013 begon.

De locatie van de kanonnen op het bastion van Fort Beekenburg maakte het onmogelijk om met hijskranen of andere machines te werken en dus moest alles met de hand gebeuren. Onder leiding van Krik Parrel en Henk Kroon werd een stellage uit buizen samengesteld die in onderdelen naar boven gedragen werd. Een takel van drie ton bleek voldoende om de kanonnen van de grond te krijgen. Het flinke stalen U-profiel waaraan het takel hing boog door maar hield het volgens François van der Hoeven, vrijwilliger bij het herstel van Fort Beekenburg, net. 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.