Al het nieuws

Vier kanonnen zijn maandag in drie uur tijd, handmatig, terug op hun rolpaarden geplaatst op het bastion van de toren van Fort Beekenburg. Het terugplaatsen is onderdeel van het pilotproject ‘Beekenburg’ dat in september 2013 begon.

De locatie van de kanonnen op het bastion van Fort Beekenburg maakte het onmogelijk om met hijskranen of andere machines te werken en dus moest alles met de hand gebeuren. Onder leiding van Krik Parrel en Henk Kroon werd een stellage uit buizen samengesteld die in onderdelen naar boven gedragen werd. Een takel van drie ton bleek voldoende om de kanonnen van de grond te krijgen. Het flinke stalen U-profiel waaraan het takel hing boog door maar hield het volgens François van der Hoeven, vrijwilliger bij het herstel van Fort Beekenburg, net. 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).