Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Arthur Hogesteger is gisteren door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 jaar - met aftrek van voorlopige hechtenis - voor de moord op zijn echtgenote Cristina Elisabeth Barry. Het gerecht acht het voldoende bewezen dat Hogesteger zijn vrouw op de avond van 15 maart 2015 met 35 messteken om het leven heeft gebracht.
Het Openbaar Ministerie had 30 jaar tegen hem geëist. De moeder van het slachtoffer was gisteren ook aanwezig tijdens de uitspraak in deze spraakmakende zaak en liet na afloop tijdens een interview met radiozender Radio Direct weten niet tevreden te zijn met de 24 jaar gevangenisstraf. ,,Ik had gehoopt dat de rechter hem 30 jaar zou geven en dan zonder de mogelijkheid in hoger beroep te gaan. Maar zelfs dat zou mijn dochter niet terugbrengen.” Ook de ouders van de dader waren aanwezig en hebben de rechtszaal na de uitspraak huilend verlaten.
Behalve de gevangenisstraf van 24 jaar is Hogesteger gisteren ook veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan de familie van het slachtoffer voor een bedrag van 13.337,28 gulden.
Hogesteger gaat in hoger beroep.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.