Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het Openbaar Ministerie heeft gisteren een celstraf van 30 jaar geëist tegen Arthur H. voor de moord op zijn echtgenote op 15 maart van dit jaar.
Deze zaak heeft veel aandacht getrokken en wekte boosheid op binnen de Curaçaose gemeenschap. Het slachtoffer - de vrouw van H. - Christina Elisabeth Barry, werkte als verpleegkundige bij de Eerste Hulp van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos). Zij was op de avond van 15 maart klaar met haar avonddienst en reed naar haar huis aan de Kaya Misa Alegre in Bonam, waar zij bij aankomst met 35 messteken om het leven is gebracht. Kort daarna werd haar man aangehouden.
Sinds zijn arrestatie is de zaak twee keer aangehouden omdat het onderzoek in deze zaak nog niet was afgerond. Gisteren vond dan de langverwachte behandeling in deze zaak plaats, waarbij het Openbaar Ministerie een flinke straf eiste voor de verdachte, namelijk dertig jaar celstraf. Er was gisteren een volle zaal bij de behandeling van de moordzaak van de geliefde verpleegster. Verschillende van de collega's van het slachtoffer waren aanwezig, alsook de familie van het slachtoffer. De moeder van het slachtoffer werd onwel toen H. zich tot het gerecht wendde en verliet onder begeleiding de zaal.
Hoewel H. steeds weigerde een verklaring af te leggen, kwam hij gisteren voorbereid met vier A-4tjes op zak om het gerecht toe te spreken. De verdachte houdt vol onschuldig te zijn en niets te maken te hebben met de moord op zijn echtgenote. Hij verklaarde gisteren in tranen dat hij werd bedreigd door twee mannen die geld van hem eisten. Hij gaf aan te vermoeden dat deze twee mannen iets te maken hebben met de moord op zijn vrouw.
Het gerecht doet over twee weken uitspraak in deze zaak.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).