Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Er is gehoor gegeven aan de kritiek van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang aan het adres van minister Irene Dick van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport. Leeflang liet eerder deze week weten het onacceptabel te vinden dat Dick na vier maanden nog steeds geen antwoord heeft gegeven op vragen over het besluit om twee verschillende eisen te introduceren voor het havo/vwo-examen. Dick is opgeroepen voor een openbare Statenvergadering die op donderdag 17 december zal plaatsvinden.
Dat staat te lezen in een oproep van de Staten die gisteren naar de media is gestuurd. Tijdens deze vergadering zal een eerdere vergadering die op 14 augustus van dit jaar werd geschorst over het reeds genoemde onderwerp worden hervat.
Op 14 augustus hebben de Staten verschillende kritische vragen gesteld aan Dick over haar besluit om verschillende eisen te introduceren voor het havo- en vwo-examen. De minister heeft toen een aantal weken de tijd gevraagd om de vragen te kunnen beantwoorden. Dit was op zich al opmerkelijk voor Leeflang omdat de secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs ook aanwezig was bij de Statenvergadering en de antwoorden voor de minister had kunnen voorbereiden.
Wat volgens Leeflang echter onacceptabel is, is het feit dat het einde van het jaar nadert en er dus vier maanden voorbij zijn gegaan zonder dat de Staten iets van Dick heeft vernomen. Het onafhankelijk Statenlid gaf aan dat de houding van de minister een gebrek aan respect voor de Staten bewijst en ze drong er bij Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) dan ook op aan een datum te prikken waarop de minister naar de Staten kan komen om de vergadering van 14 augustus voort te zetten. Het verzoek van Leeflang is nu dus gehonoreerd. De vergadering van 17 december begint om 9.00 uur.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).