Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het gerecht heeft gisteren de man R.C.M. (1987) veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden voor het smokkelen van 5.024 xtc-pillen met een gewicht van 1,7 kilo en 2,7 kilo marihuana. De drugs waren verdeeld over zes zakken en waren in een dubbele bodem van de koffer van de verdachte verstopt.


Volgens de officier van justitie belast met deze zaak was het de intentie van de verdachte om Curaçao te betreden met de drugs. De verdachte ontkent de beschuldiging van de xtc-pillen. Wel geeft hij toe iemand in Rotterdam een gunst te hebben bewezen door 400 gram marihuana mee te nemen. ,,Van de rest weet ik niets af”, aldus de verdachte gisteren voor het gerecht.
M. arriveerde op 22 november 2015 op Hato met een vlucht vanuit Nederland. Bij aankomst controleerden douanebeambten zijn koffers en ontdekten de drugs. De man is van Curaçaose afkomst en woont in Nederland
Het Openbaar Ministerie heeft gisteren te kennen gegeven de import van de hoeveelheid xtc-pillen en marihuana een ernstige zaak te vinden. ,,Het betreft een grote hoeveelheid drugs die een groot gevaar vormt voor onze gemeenschap”, aldus de officier van justitie. De xtc-pillen hebben een marktwaarde van rond de 125.000 gulden. De officier van justitie heeft een celstraf van vier jaar geëist. Het gerecht heeft de verdachte uiteindelijk veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).