Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het gerecht heeft gisteren de man R.C.M. (1987) veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden voor het smokkelen van 5.024 xtc-pillen met een gewicht van 1,7 kilo en 2,7 kilo marihuana. De drugs waren verdeeld over zes zakken en waren in een dubbele bodem van de koffer van de verdachte verstopt.


Volgens de officier van justitie belast met deze zaak was het de intentie van de verdachte om Curaçao te betreden met de drugs. De verdachte ontkent de beschuldiging van de xtc-pillen. Wel geeft hij toe iemand in Rotterdam een gunst te hebben bewezen door 400 gram marihuana mee te nemen. ,,Van de rest weet ik niets af”, aldus de verdachte gisteren voor het gerecht.
M. arriveerde op 22 november 2015 op Hato met een vlucht vanuit Nederland. Bij aankomst controleerden douanebeambten zijn koffers en ontdekten de drugs. De man is van Curaçaose afkomst en woont in Nederland
Het Openbaar Ministerie heeft gisteren te kennen gegeven de import van de hoeveelheid xtc-pillen en marihuana een ernstige zaak te vinden. ,,Het betreft een grote hoeveelheid drugs die een groot gevaar vormt voor onze gemeenschap”, aldus de officier van justitie. De xtc-pillen hebben een marktwaarde van rond de 125.000 gulden. De officier van justitie heeft een celstraf van vier jaar geëist. Het gerecht heeft de verdachte uiteindelijk veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.