Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Friesland heeft 1.350 kilo cocaïne onderschept. 

marinecoke

Dit is vooralsnog de grootste onderschepping door een Nederlands marineschip dit jaar. De vangst werd afgelopen weekend, na een achtervolging op zee, 100 mijl ten noorden van Colombia gedaan.

Daar spotte de bemanning van de Friesland een verdachte speedboot. Toen de opvarenden doorhadden dat ze waren ontdekt gooiden ze hun contrabande over boord. De Friesland wist alsnog 1.350 kilo coke van de geschatte lading van 2.000 kilo cocaïne uit het water te halen. De overige 650 kilo is gezonken.
De onderschepping ging niet zonder slag of stoot: nadat de bemanning van de ‘go fast’ doorhad dat ze waren ontdekt probeerden ze te vluchten. Daarop lanceerde de Friesland haar boordhelikopter die de go fast probeerde te stoppen met waarschuwingsschoten. Toen daarop niet werd gereageerd, werden de buitenboordmotoren buiten werking gesteld met gericht vuur.
Het US Law Enforcement Detachment dat aan boord van het Nederlandse marineschip is gestationeerd, arresteerde de bemanning en nam de drugs in beslag. De verdachten en de contrabande zijn overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.
Het is de vierde onderschepping door het marineschip Friesland. In november onderschepte het schip twee drugstransporten in de Caribische Zee, van in totaal 830 kilo cocaïne. Ook eind oktober was het raak toen een transport van 440 kilo werd onderschept. Het totaal aan onderschepte kilo’s door de Friesland staat daarmee nu op 2.620 kilo drugs.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).