Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ruim 24.000 kinderen hebben sinds 1974 gebruikgemaakt van het Rotary Bus Project. Onlangs vierde de Rotary Club Curaçao dat de bus al 41 jaar lang busreizen verzorgd voor minderbedeelde kinderen en de 750e bus vertrok.

De Rotarybus is een initiatief van Huub Bongers. De eerste rit werd op 10 december 1974 gemaakt. Bongers merkte dat veel minderbedeelde kinderen nooit uitstapjes maakten en wilde hier wat aan veranderen.
Vanaf toen vertrok elke twee weken een bus van ABC Busbedrijf vol met uitgelaten kinderen, telkens een klas van een basisschool, naar een strand, monument, fort, bedrijf, musea, attractie of bestemming naar keuze. Ook worden de kinderen tijdens de bustour getrakteerd op een lunch.
De fondsen hiervoor worden bij elkaar verzameld tijdens de wekelijke Rotarylunch, waarbij lootjes verkocht worden, een initiatief van Rudy Dovale.
De volledige opbrengst daarvan wordt besteed aan het Rotary Bus Project.
De 750ste bus met 53 kinderen vertrok vanuit de Goiloschool. Eerst bezochten de kinderen het Maritiem Museum en vervolgens brachten ze een bezoek aan de barkjes in Punda en na de lunch werd het Tula Museum te Bándabou bezocht. De Rotary Club Curaçao: ,,Het was een erg leuke dag en de kinderen, gehuld in een 750e bus T-shirt, vermaakten zich opperbest.”
ABC-busbedrijf stelt al deze jaren haar bussen belangeloos ter beschikking en deze werd daarom ook tijdens de Rotarylunch in het zonnetje gezet.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).