Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Leiders van de oude coalitie en van de PAR hebben vanochtend een gesprek met formateur Ben Whiteman (PS). Na dit gesprek zal naar alle waarschijnlijkheid de bereidwilligheidsverklaring getekend worden die Whiteman vervolgens mee zal nemen naar de gouverneur om aan te tonen dat genoemde partijen bereid zijn om verder te praten.
De bereidwilligheidsverklaring zou eigenlijk gisteren door de oude coalitie - bestaande uit PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran - en PAR worden getekend, maar dat werd na een uitnodiging om met Whiteman te praten tot vandaag uitgesteld.
Nadat de bereidwilligheidsverklaring is getekend, kan het onderhandelingsproces beginnen. PAIS zal nu - nu de partij één zetel minder heeft - in ieder geval één ministerspost moeten opgeven. De partij had tot aan het indienen van het ontslag van het kabinet-Whiteman de posten van Economische Ontwikkeling, Bestuur, Planning en Dienstverlening, Justitie en dat van Statenvoorzitter. ,,We zullen één van die posten moeten opgeven”, zo laat Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) desgevraagd weten. ,,Als we gaan onderhandelen, ligt alles weer op tafel.”
Welke ministerspost wordt opgegeven, is vooralsnog onduidelijk. ,,Dat moet de conclusie zijn van de onderhandelingen. Het kan niet het beginpunt zijn”, zo geeft Franco te kennen. PAR heeft in eerste instantie aangegeven de post van Economische Ontwikkeling te willen, alsook die van de Gevolmachtigde minister.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.