Al het nieuws

Afgelopen weekend vond de elfde editie van de zeilwedstrijd Sint Maarten Optimist Championship plaats.

zeilensxm

Jeugdzeilers uit verschillende landen namen deel aan dit traditioneel heel sterk bezette evenement. Vanuit Curaçao waren zeven zeilers van Youth Sailing Curaçao afgereisd naar dit kampioenschap. Beide dagen stond er met een ‘tropical wave’ in de nabijheid van het eiland, een stevige wind. Deze stond het Curaçaose succes echter niet in de weg. Voor het eerst sinds jaren beheersten de Curaçaose zeilers dit evenement. Darius Bérénos (13), leerling van het Radulphus College, werd na tien races waarvan hij er zes won en drie als tweede eindigde, als onbetwiste winnaar uitgeroepen. Bas van der Gulik, leerling van Kolegio Alejandro Paula, deelde met een derde plaats het podium met Bérénos waarbij hij alleen Nathan Haycraft uit de Maagdeneilanden boven zich moest dulden. Met nog twee zeilers in de top 10 was Curaçao ongetwijfeld het meest succesvolle team. 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).