Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Afgelopen weekeinde vond het Nationaal Kampioenschap voor de Sunfish-klasse plaats op het Spaanse Water.

tijnsunfish

Over de gehele zaterdag en zondag werden in totaal 8 races bij wisselende omstandigheden gevaren. Onder de deelnemers bevonden zich ervaren zeilers, onder wie diverse voormalige Curaçaose kampioenen, de meer recreatieve zeilers en talentvolle jeugd.
Aan het einde van de zondagmiddag werd duidelijk dat Tijn van der Gulik (15), lid van Youth Sailing Curaçao, de onbetwiste nieuwe nationale kampioen is. Gemeten over de twee dagen had hij niet alleen het beste resultaat; hij finishte bij 3 races ook als eerste. Van der Gulik liet grote namen uit de lokale Sunfishwereld achter zich, zo werd zijn vader Hans van der Gulik tweede en Jürgen Schneider derde, beide zeilers hebben in het verleden het nationaal kampioenschap meerdere malen gewonnen. De kersverse kampioen is overigens een zeiler die in meerdere bootklassen goed presteert. Zo is hij in volle voorbereiding om eind december tijdens het wereldkampioenschap voor de jeugd, in Maleisië uit te komen in de Laser Radial-klasse.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).