Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De kinderen in Kinderoorden Brakkeput zijn gisteren in opstand gekomen tegen het nieuws dat een groep binnenkort uit het internaat wordt weggehaald. De politie moest eraan te pas komen om de boel te kalmeren. Dat meldde Telenotisia gisteren.
Dat zo’n vijftien kinderen binnenkort Kinderoorden zullen verlaten kwam voor de jonge inwoners onverwacht. Directeur Jennifer Lindo-Snijder van de Gezinsvoogdij Instelling (GVI) liet maandag weten de verplaatsing van de groep van plan te zijn. Ook de voorzitter van Kinderoorden, Rubert Breusers en vicevoorzitter Monte Horsford lieten gisteren tegenover het journaal weten niet op de hoogte te zijn gesteld van deze beslissing. Beiden waren gisteren voor deze krant niet bereikbaar voor commentaar.
Om de kinderen uit Brakkeput te kunnen plaatsen is een bevel van de jeugdrechter nodig. De GVI verwacht dat als dit besluit er komt, de kinderen snel naar een ander internaat kunnen worden overgeplaatst.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).