Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zo’n 140 reisagenten van TUI brengen vandaag een bezoek aan Pietermaai. Zij zullen op ontdekkingstocht gaan door de stegen om de sfeer van de buurt te proeven en de veranderingen die de wijk heeft ondergaan met eigen ogen te zien.


Naar zeggen van Pietermaai District ‘leeft de wijk weer’ en is het een populaire trekpleister geworden voor toeristen. Volgens de ondernemers in de wijk heeft TUI een groot aandeel in de jaarlijkse toeristenstroom van Nederland naar Curaçao.
Jarenlang hebben verschillende investeerders miljoenen geïnvesteerd om de voorheen verpauperde buurt weer aantrekkelijk te maken. Daardoor is Pietermaai District in allerlei opzichten gegroeid. Het aantal bedrijven, winkels, horecagelegenheden en woningen is flink toegenomen. In vergelijking met 15 jaar geleden zijn er ongeveer 40 bedrijven bijgekomen. In 2000 was er in Pietermaai District nog geen enkele verblijfsaccommodatie voor toeristen, momenteel biedt de wijk onderdak aan zo’n 700 toeristen. En de werkgelegenheid is de afgelopen 15 jaar ruim vertienvoudigd, van ongeveer 40 naar 500 banen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).