Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Campo Alegre Resort is bezorgd om de grote toestroom van Venezolaanse vrouwen die illegaal bij snacks als prostitué gaan werken. Het bedrijf vreest voor een seksuele chaos die de volksgezondheid bedreigt. Doordat de vrouwen illegaal werken is er het risico dat seksueel overdraagbare ziekten verspreid worden.


Dat heeft woordvoerder Marlon Regales van Campo gisteren tijdens een persconferentie verklaard waarin het bedrijf aankondigde op zaterdag 15 november een open dag te organiseren. Volgens Regales doet de overheid niets om de stroom van illegale prostituees te stoppen, de vrouwen komen als toerist naar het eiland. Er is sprake van mensenhandel, uitbuiting van de vrouwen die onder valse voorwendsels naar het eiland komen en dan in de illegale prostitutie belanden. Lokale mannen worden soms ook het slachtoffer van de Venezolaanse vrouwen, omdat zij hen over de buurt uithoren en er dan later overvallen gepleegd worden.
Tijdens de open dag informeren verschillende organisaties de samenleving en het Campo-personeel over preventie van bijvoorbeeld seksueel overdraagbare ziekten, maar ook over de risico’s van verslaving. De woordvoerder vertelde dat de vrouwen die bij Campo werken niet altijd goed op de hoogte zijn van de risico’s van het vak en de wensen van de klanten. Tijdens de open dag kunnen de sekswerkers van het bedrijf de lezingen of presentaties bijwonen. De vrouwen wisselen elkaar daarbij af omdat het bedrijf wel blijft draaien. Het publiek heeft tijdens de open dag de kans om met de vrouwen van Campo te praten over hun werk en ervaringen.
Aan de open dag doen verschillende organisaties mee zoals Fundashon pa Maneho di Adikshon, Famia Planeá, Fundashon Pro Bista, de Stichting tegen Kindermishandeling en Fundashon Sinta Ros. De open dag die van 12:00 uur tot 18:00 uur wordt gehouden, is bedoeld om de bevolking en het personeel bewust te maken van de gevaren van onveilige seks.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).